Krémová chřestová polévka


[Total: 2    Average: 4/5]
Kremova chrestova polevka
Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
Kremova chrestova polevka
Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    chřest 500g bílý
    smetana 200ml
    máslo 50g
    žloutky 3ks
    šalotka 1ks
Pokyny
  1. Chřest omyjeme, odkrojíme zdřevnatělé kousky a oloupeme pomocí škrabky.
  2. Nakrájíme na kousky.
  3. Máslo rozpustíme v hrnci a na kousky nakrájenou šalotku na něm necháme zesklovatět.
  4. Zalijeme vývarem, přidáme chřest a necháme vařit 5 minut.
  5. Polévku odstavíme a pomocí ponorného tyčového mixéru rozmixujeme dohladka.
  6. Smetanu a žloutky prošleháme v misce metličkou, vlijeme do hrnce, promícháme a necháme cca minutu provařit.
  7. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
  8. Na ozdobení můžeme přidat uvařené špičky chřestu, nebo orestované kousky bagety či chleba.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*