Krémová chřestová polévka

Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    chřest 500g bílý
    smetana 200ml
    máslo 50g
    žloutky 3ks
    šalotka 1ks
Pokyny
  1. Chřest omyjeme, odkrojíme zdřevnatělé kousky a oloupeme pomocí škrabky.
  2. Nakrájíme na kousky.
  3. Máslo rozpustíme v hrnci a na kousky nakrájenou šalotku na něm necháme zesklovatět.
  4. Zalijeme vývarem, přidáme chřest a necháme vařit 5 minut.
  5. Polévku odstavíme a pomocí ponorného tyčového mixéru rozmixujeme dohladka.
  6. Smetanu a žloutky prošleháme v misce metličkou, vlijeme do hrnce, promícháme a necháme cca minutu provařit.
  7. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
  8. Na ozdobení můžeme přidat uvařené špičky chřestu, nebo orestované kousky bagety či chleba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*