Delikátní a zdravá chřestová polévka


Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Porce
4 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    chřest 500g bílý
    olivový olej 2lžíce
    máslo 1lžíce
    šalotka 2ks nebo menší cibule
    smetana 200ml
Pokyny
  1. Chřest oloupejte škrabkou na zeleninu a zbavte jej dřevnatých konců. Návod jak na to najdete zde.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej spolu s máslem.
  3. Šalotku nakrájejte na kostičky a zpěňte ji v rozpuštěném másle. Snižte plamen a dávejte pozor na to, aby cibule nezhnědla.
  4. Cibuli zalijte vývarem.
  5. Chřest pokrájejte na kousky a vhoďte je do horkého vývaru.
  6. Vařte 5-7 minut a potom krém rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Polévku zjemněte smetanou, ochuťte solí a pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku.
  7. Pro krémovější konzistenci polévky rozšlehejte ve smetaně 2 žloutky. Docílíte tak sametové struktury a jemnější chuti.
  8. Nebojte se experimentovat s použitím čerstvých bylinek.
  9. Polévku na závěr skvěle doprovodí nadrobno nakrájená čerstvá petrželka nebo kerblík.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*