Krémová zmrzlina s jahodami a hruškový sorbet


V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. Proto vám ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.
V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. Proto vám ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.
Porce
1 litr
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    mléko 350ml plnotučné
    smetana 350ml ke šlehání
    žloutek 6ks
    citrón 2ks
    zázvor 1lžička mletý
Pokyny
  1. Do hrnce nalijte mléko, smetanu, přidejte dřeň z vanilky a následně celý vanilkový lusk. Za stálého míchání přiveďte k varu. Stáhněte plamen, vyjměte vanilkový lusk, odstavte hrnec stranou a nechte cca 10 minut chladnout.
  2. Žloutky s cukrem vyšlehejte pomocí metličky do nadýchané pěny a vlijte ji do vychladlé smetanové směsi. Nakonec do hrnce přidejte citronovou šťávu, lžičku sušeného zázvoru a vše promíchejte.
  3. Za občasného míchání vše zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla. Takto připravenou směs přelijte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 30 minut chladnout. Poté mísu vložte na 2 hodiny do lednice.
  4. Studenou směs přelijte do formy na zmrzlinu nebo do plastové krabičky a dejte ji do mrazáku.
  5. Během mrazení zmrzlinu neustále promíchávejte, aby se vám nevytvořily krystalky ledu. Čím častěji se zmrzlina míchá, tím hladší bude mít konzistenci. Můžete použít metličkový či ponorný mixér.
  6. Hotovou zmrzlinu servírujeme samotnou či s ovocem, oplatkami nebo šlehačkou – vašim chutím se meze nekladou.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*