Dýňová zmrzlina


Méně tradiční zmrzlina s podmanivou podzimní chutí. I když by se mohlo zdát, že už je na zmrzlinu zima, dá se jíst celý rok. I když se nejedná o zmrzlinu úplně v pravém slova smyslu, protože ta se připravuje z vajíček, je tento recept velmi jednoduchý a zmrzlinu lze díky němu připravit během několika minut. Její chuť vynikne i díky směsi dýňového koření nebo javorovému sirupu. Posypat ji lze klidně i praženými oříšky nebo dýňovými semínky. K její výrobě navíc nepotřebujete ani zmrzlinovač.
Méně tradiční zmrzlina s podmanivou podzimní chutí. I když by se mohlo zdát, že už je na zmrzlinu zima, dá se jíst celý rok. I když se nejedná o zmrzlinu úplně v pravém slova smyslu, protože ta se připravuje z vajíček, je tento recept velmi jednoduchý a zmrzlinu lze díky němu připravit během několika minut. Její chuť vynikne i díky směsi dýňového koření nebo javorovému sirupu. Posypat ji lze klidně i praženými oříšky nebo dýňovými semínky. K její výrobě navíc nepotřebujete ani zmrzlinovač.
Porce
6 kopečků
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
Suroviny
    voda 2 - 4lžíce
    med 2lžíce nebo javorový sirup
    dýňové koření 2lžičky
    dýně 1ks Hokkaidó nebo máslové
Pokyny
  1. Nejprve připravíme dýňové pyré. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  2. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka, nakrájíme na větší kousky a položíme na plech.
  3. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut, nebo dokud nebudou kousky dýně měkké.
  4. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
  5. Z upečené dýně odstraníme slupku, abychom měli jen dřeň.
  6. Pomocí tyčového mixéru, nebo ve food procesoru, připravíme z upečené dýně pyré – přidáme javorový sirup, nebo med, a zředíme trochou vody, aby se dýně lépe rozmixovala.
  7. Výsledná konzistence musí být zcela hladká.
  8. Smetanu vyšleháme na šlehačku.
  9. Ve větší míse smícháme dýňové pyré s kondenzovaným mlékem a promícháme.
  10. Poté postupně vařečkou vmícháme šlehačku a postupně ji zapracujeme.
  11. Směs přelijeme do mrazuvzdorné nádoby, zakryjeme a dáme do mrazáku.
  12. Necháme mrazit minimálně 6 hodin.
  13. Před podáváním necháme chvíli povolit.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*