Lehká kedlubnová polévka


Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    kedlubna 4ks
    vejce 2ks žloutek
    mouka 3lžíce
    máslo 2lžíce
    smetana 1hrnek
    brambor 4ks
    vývar 0,75l zeleninový
    smetana zakysaná
Pokyny
  1. Kedlubnu nakrájíme na plátky a podusíme s trochou vody a lžičkou másla.
  2. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme.
  3. Přidáme podušenou kedlubnu a brambory, krátce povaříme a zahustíme mlékem s rozšlehaným vajíčkem.
  4. Rozmixujeme a podáváme s petrželkou nebo najemno nasekanou jarní cibulkou.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*