Lehká kedlubnová polévka

Říká se, že polévka je grunt. Ale když venku padají teplotní rekordy, na hutnou polévku často není chuť. Zkuste proto proto lehkou polévku z kedluben.
Říká se, že polévka je grunt. Ale když venku padají teplotní rekordy, na hutnou polévku často není chuť. Zkuste proto proto lehkou polévku z kedluben.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kedlubna 4ks
    vejce 2ks žloutek
    mouka 3lžíce
    máslo 2lžíce
    smetana 1hrnek
    brambor 4ks
    vývar 0,75l zeleninový
    smetana zakysaná
Pokyny
  1. Kedlubnu nakrájíme na plátky a podusíme s trochou vody a lžičkou másla.
  2. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme.
  3. Přidáme podušenou kedlubnu a brambory, krátce povaříme a zahustíme mlékem s rozšlehaným vajíčkem.
  4. Rozmixujeme a podáváme s petrželkou nebo najemno nasekanou jarní cibulkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*