Krémová batátová polévka

Jemná polévka, která přijde vhod hlavně v nadcházejícím zimním období, protože báječně zahřeje.
Jemná polévka, která přijde vhod hlavně v nadcházejícím zimním období, protože báječně zahřeje.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    batáty 3ks
    mrkev 3ks
    šalotka 2ks
    zázvor 1lžíce
    smetana 250ml ke šlehání
    smetana 250ml zakysaná
    máslo 150g
    pepř černý
Pokyny
  1. Batáty nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme tuk a všechnu zeleninu na něm za stálého míchání osmahneme.
  3. Pak ji zalijeme 750 ml vody, promícháme, osolíme a opepříme.
  4. Necháme asi 20 minut vařit. Po této době odstavíme z tepla, přilijeme smetanu a ještě v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Na závěr vmícháme nastrouhaný zázvor. Dochutíme a podáváme jednotlivé porce ozdobené na talířích kopečkem zakysané smetany a petrželkou.

Místo mrkve můžete vyzkoušet variantu s dýní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*