Kapustová polévka


Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    vývar 1,5litr zeleninový
    kapusta 500g růžičková, čerstvá nebo mražená
    cizrna 200g
    koření 2lžíce garam masala
    olej 1lžíce olivový
    kmín 1lžička římský
    zázvor 1lžička mletý
    kurkuma 1/2lžičky
Pokyny
Polévka
  1. Růžičkovou kapustu omyjeme, odkrojíme konce, obereme vrchní listy a překrojíme na poloviny.
  2. Kapustičky vaříme v zeleninovém vývaru, dokud nezměknou.
  3. Uvařené kapustičky poté rozmixujeme i spolu s vývarem pomocí tyčového mixeru (nebo v blenderu na hustou polévku).
  4. Přelijeme do kastrůlku a dochutíme kořením (zázvorem, kurkumou, římským kmínem) a necháme ještě probublávat na mírném plameni, aby se chutě všech koření propojily.
Cizrna
  1. Z cizrny scedíme tekutinu a osušíme ji pomocí papírového ubrousku.
  2. Následně cizrnu smícháme v misce s olivovým olejem a kořením garam masala.
  3. Na plech si nachystáme pečicí papír a cizrnu na něj rozložíme.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 150°C zhruba 20 min.
  5. Opečenou cizrnu podáváme k polévce.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*