Bulharská okurková polévka Tarator


Okurková, nebo jogurtová? Záleží jen na vás. U studených polévek je poměr ingrediencí a výsledná chuť skutečně jen vaší volbou. Tarator tedy může být okurková polévka s jogurtem, nebo vychlazený jogurtový krém s okurkovou příchutí.
Okurková, nebo jogurtová? Záleží jen na vás. U studených polévek je poměr ingrediencí a výsledná chuť skutečně jen vaší volbou. Tarator tedy může být okurková polévka s jogurtem, nebo vychlazený jogurtový krém s okurkovou příchutí.
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    okurka 1ks nastrouhaná a vyplakaná
    kopr 1hrst čerstvý nebo sušený
Pokyny
  1. Nastrouhanou okurku smícháme s najemno pokrájeným česnekem, koprem a promícháme s jogurtem.
  2. Osolíme, opepříme a případně naředíme mlékem.
  3. Necháme vychladit a podáváme ozdobené koprem, plátky okurky nebo ořechy.
Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*