Koprovka je tradiční recept. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře - Pavla Býčka.
Suroviny: sůl
Buddha bowl bychom mohli nazvat “miskou plnou hojnosti”. Většinou se jedná o vegetariánské jídlo, které je dokonale vyvážené a barevné. Miska je vždy sestavena tak, aby obsahovala čerstvou sezónní a listovou zeleninu, zdravé tuky a obiloviny nebo luštěniny či protein. Díky tomu tělo dostane mnoho vitamínů a minerálů. Na závěr vše zalijeme dresinkem, posypeme oříšky, semínky nebo bylinkami. Buddhovy misky jsou krásně barevné a pokaždé mohou vypadat a samozřejmě i chutnat jinak. Jakvkuchyni.cz přináší recept na Buddha bowl s falafelem. Jak na to?
Párky v rohlíku milujeme snad všichni, i když nejsou tou nejideálnější variantou pro naše správné stravovací návyky. Jakvkuchyni.cz přináší tip na malou obměnu této fastfoodové dobroty. Vyzkoušejte Corn Dogs - párečky v kukuřici. Chutnají skvěle, hodí se jako lehčí občerstvení na party, a na dětské oslavě se po nich jen zapráší. Jak na to?
Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
Jaro svědčí lehkým receptům, které nezatíží žaludek ani hlavu. Štika má lahodné a lehké maso a je skvělou rychlovkou k večeři nebo obědu. Zkuste si ji připravit na víně a s bylinkami, hotová lahůdka!
Frgál patří ke sladkému pečivu, které se tradičně peče na Valašsku, ale oblibu si získal po celé zemi. Pekly se obvykle při slavnostních příležitostech, na svatby nebo lidové slavnosti. Frgál mívá průměr kolem 30 cm a je z kynutého těsta se sladkou náplní. K nejpopulárnějším náplním patří maková, tvarohová, povidlová a hrušková. Pro frgál je také typické, že na jeden koláč se zpravidla používá jen jeden druh náplně a různé náplně se nekombinují. Nakonec je koláč posypán sladkou drobenkou a zakápnutý rozehřátým máslem. Frgále si kromě příležitostného nákupu můžeme také upéct doma podle receptu Jakvkuchyni.cz.
Tuňák se v naší kuchyni těší čím dál větší oblibě. Chutná skvěle v teplé i studené kuchyni, připravte si jej na párty nebo grilovačku v kombinaci s lilkem v lahodných závitcích. Pozor, ta chuť je vysoce návyková!
Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte kuskus s rybou podle světoznámého šéfkuchaře Jamieho Olivera. Pochutnají si všechny mlsné jazýčky!
Za touto hříšnou sladkostí stojí opět francouzská dovednost a vynalézavost, respektive skvělý nápad francouzsko-amerického cukráře Dominiqua Ansela. V jeho hlavě se totiž zrodila myšlenka připravit těsto na croissanty a udělat z něj donut. Což strhlo v New Yorku naprosté šílenství.
Kočičí tanec – pod tímto tajemným názvem se skrývá staročeské jídlo, které je známé v různých kombinacích. V některých krajích se jedná o kombinaci krup a čočky, jinde brambor se zelím. Hospodyňky pak většinou ke kroupám přidávaly i něco masitého, co bylo zrovna po ruce: osmažené maso, slaninu nebo škvarky.