Bryndzové halušky podle Pavla Berkyho

Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
Suroviny
    brambor 800gramů
    slanina 500gramů
    polohrubá mouka 300gramů
    bryndza 250gramů
    zakysaná smetana 200gramů
    olej 3lžíce
    sůl 1špetka
    černý pepř 1lžíce
    pažitka 1lžička na ozdobu
Pokyny
  1. Brambory oloupeme a omyjeme.
  2. Přibližně jednu polovinu brambor si nastrouháme najemno a druhou polovinu na hrubší straně struhadla.
  3. Brambory si smícháme dohromady a přidáme ještě 250 g polohrubé mouky. Pořádně zamícháme a pokud nám těsto přijde moc řídké, přidáme ještě zbytek mouky. Směs osolíme.
  4. Vodu v hrnci přivedeme k varu a osolíme.
  5. Pustíme se do bryndzové směsi. Smícháme brynzu a zakysanou smetanu, osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř.
  6. Do horké vody postupně pasírujeme bramborové těsto přes speciální haluškovač. Halušky budou hotové, když vyplavou na hladinu.
  7. Vodu z hrnce scedíme a halušky smícháme s bryndzovou směsí.
  8. Na pánvi si dozlatova opečeme na kostky nakrájenou slaninu.
  9. Finální porci ozdobíme pažitkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*