SUMČÍ STEAK

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec. Více o sumcích a receptech ze sumčího masa v dalším dílu seriálu Rybí speciál.
  • Encyklopedie
I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec. Více o sumcích a receptech ze sumčího masa v dalším dílu seriálu Rybí speciál.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    sumčí steak 4ks nejlépe 2,5 cm
    česnek 3ks drcený
    olivový olej 3lžíce
    sůl 2lžičky
    tymián 1ks snítka
    rozmarýn 1ks snítka
    papriky 1ks chilli
    koření 1lžíce rybího
    petrželka 1ks na ozdobu
    pepř 1lžička
Pokyny
  1. Sumčí steaky osolíme, opepříme a posypeme špetkou rybího koření.
  2. Připravené plátky ryby necháme zhruba 15 minut bokem uležet.
  3. Nadrobno nakrájíme tymián, česnek, chilli papričku (pokud máte rádi pálivější), rozmarýn a promícháme s panenským olivovým olejem.
  4. Touto směsí potřeme připravené sumčí filety.
  5. Grilujeme zprudka, zhruba čtyři minuty z každé strany.
  6. Před podáváním potřeme panenským olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou.
  7. Nakonec rybu ozdobíme petrželkou.

TIP:  Sumce můžeme pokapat i troškou kvalitního bílého vína. Nejlepší maso na steaky je za hlavičkou sumce.

TIP: Jako přílohu doporučujeme okurkový, mix zeleninového nebo listového salátu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*