Voňavý jablečný koláč

Voňavý jablečný koláč

Jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou, výborná káva a romantická komedie v televizi… Dokážete si představit příjemnější odpoledne?
Dresing pro Caesar salát

Dresink pro salát Caesar

Jestli pak víte, po kom je pojmenován slavý salát Caesar? Byl to italský kuchař působící v Mexiku a USA Cesare Cardini, kdo první smíchal ingredience na tento proslulý zeleninovo masový pokrm. Vy si s námi připravte chutnou zálivku.
Sýrový dresing

Sýrový dresink

Sýrový dresink můžete použít také jako dip na namáčení zeleniny, na rajčatový salát nebo k ledovému salátu se slaninou.
Koláče z Podkrkonoší

Koláče z Podkrkonoší

Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.
Plněná rajčata kuskusem

Plněná rajčata kuskusem

Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
Angreštové čatní

Angreštové čatní

Máte rádi angrešty? Pokud ano, budou se vám líbit naše recepty a pokud nejste příznivci těchto nakyslých „chlupatých“ bobulek, tak v našem čatní si ho zamilujete.
Žampionovo-krevetový salát

Žampionovo-krevetový salát

Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je v krevetovém salátu.
Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Raw majonéza a její příprava

Raw majonéza a její příprava

Majonéza vyrobená za studena z kešu ořechů je geniální pochoutka. Chutná báječně a můžete ji využít v receptech, při kterých běžně používáte majonézu nebo tatarku.
Mandlovo-citrónový chlebíček

Mandlovo-citrónový chlebíček

Kuchaři i cukráři rádi využívají citrusy pro jejich výraznou a svěží chuť. Citrónová (nebo pomerančová) šťáva dodá každému moučníku nejen pikantní výraznou chuť, ale i vláčnost. Pokud právě chystáte první jarní party na zahradě nebo rodinnou oslavu, vyzkoušejte lahodný mandlovo-citrónový chlebíček. Jistě bude vítaným osvěžením.
Chřest s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou

Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.