Americký koláč s huckleberry


Borůvkový koláč v netradiční americké variantě. Škrob tapioka koupíte v prodejnách zdravé výživy nebo specializovaných asijských obchodech. Místo huckleberries, což je oficiální ovoce státu Idaho, použijte borůvky nebo brusinky.
Borůvkový koláč v netradiční americké variantě. Škrob tapioka koupíte v prodejnách zdravé výživy nebo specializovaných asijských obchodech. Místo huckleberries, což je oficiální ovoce státu Idaho, použijte borůvky nebo brusinky.
Porce
1 forma na koláč
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Suroviny
    voda 120ml ledová
    máslo 110g
    borůvky 6hrnků
    cukr 1hrnek
    třtinový cukr ¼hrnku
    škrob 4lžíce Tapioka
    skořice 1lžička
    sůl 1lžička
Pokyny
  1. Ve větší míse spolu smícháme mouku se solí, po částech vmícháme povolené máslo.
  2. Do těsta dále po lžičkách přidáme studenou vodu, vytvoříme z něj dvě koule (jednu větší a jednu menší na zaklopení), ty následně zabalíme do igelitového pytlíku či potravinářské fólie a nejméně na 4 hodiny, raději však po celou noc, je necháme v lednici odležet.
  3. Větší část těsta opět prohněteme a vyplníme jím dno i strany formy.
  4. V druhé větší míse spolu smícháme huckleberries (borůvky), cukr (bílý i třtinový) , škrob Tapioka, skořici a citrónovou šťávu.
  5. Vše důkladně promícháme, pak náplň poklademe na těsto ve formě.
  6. Navrch těsta dáme zbývající máslo, koláč překryjeme plackou vytvořenou ze druhé části těsta a dokonale utěsníme, případné přebývající okraje můžeme odstranit.
  7. Do těsta nakonec špejlí uděláme několik dírek, aby měla pára z ovoce kudy utíkat.
  8. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 1 hodinu, až těsto zezlátne.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*