Mandlový koláč s kousky rebarbory

Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 forma 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Náplň
    rebarbora 200g nakrájená na větší kusy
    máslo 50g
    třtinový cukr 3lžíce
Pokyny
  1. Vejce s cukrem a javorovým sirupem vyšleháme do pěny.
  2. Postupně vmícháme mandlovou mouku.
  3. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (případně do formy vyložené pečicím papírem).
  4. Nakrájenou rebarboru rozprostřeme na koláč - nedáváme příliš velkou vrstvu, jinak by nám rebarbora mohla propadnout na dno koláče.
  5. Na rebarboru poklademe nakrájené kousky másla. Posypeme třtinovým cukrem a mandlovými lupínky.
  6. Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 170 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*