Perníková chaloupka plná vánočních kouzel


Jaké by to byly Vánoce bez kořeněné vůně badyánu, skořice a hřebíčku linoucí se z trouby? Vánoce se bez perníčků zkrátka neobejdou. Zkuste si ale tentokrát místo tradičních kousků upéct perníkovou chaloupku. Recept je jednoduchý a chaloupka se vám určitě povede.
Jaké by to byly Vánoce bez kořeněné vůně badyánu, skořice a hřebíčku linoucí se z trouby? Vánoce se bez perníčků zkrátka neobejdou. Zkuste si ale tentokrát místo tradičních kousků upéct perníkovou chaloupku. Recept je jednoduchý a chaloupka se vám určitě povede.
Porce
1 chaloupka
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    med 100g
    máslo 70g
    vejce 2ks
    vejce 1ks na potření
    jedlá soda 1špetka
Pokyny
  1. V malém hrnci rozpusťte med s máslem.
  2. Po vychladnutí vmíchejte mouku, 2 vejce, perníkové koření a špetku sody. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho alespoň 24 hodin odležet v lednici.
  3. Z papíru vystříhejte tvary potřebné na chaloupku.
  4. Těsto vyválejte na placku cca 5 mm vysokou.
  5. Vykrájejte všechny tvary a pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
  6. Upečené těsto potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte ho vychladnout.
  7. Z bílku, cukru a citronové šťávy vyšlehejte tuhou polevu.
  8. Slepte jí boční stěny a nakonec přilepte střechu.
  9. Jakmile chaloupka ztuhne, ozdobte ji podle své fantazie.

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*