Pařížské rohlíčky

Vánoce se blíží každou minutou. Jak jste na tom s přípravami a pečením? Seznamy na cukroví už máte určitě sepsané. Schválně, u kolika z vás bychom v tomto seznamu našli pařížské rohlíčky? Ty totiž jednoznačně patří k ozdobám svátečního stolu, a jistě právem. Jejich přípravy se nebojte. Stačí si je párkrát vyzkoušet a přijdete na to, že nejsou vůbec tak složité, jak se na první pohled zdálo.
Vánoce se blíží každou minutou. Jak jste na tom s přípravami a pečením? Seznamy na cukroví už máte určitě sepsané. Schválně, u kolika z vás bychom v tomto seznamu našli pařížské rohlíčky? Ty totiž jednoznačně patří k ozdobám svátečního stolu, a jistě právem. Jejich přípravy se nebojte. Stačí si je párkrát vyzkoušet a přijdete na to, že nejsou vůbec tak složité, jak se na první pohled zdálo.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 rohlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Těsto
    ořechy 100g vlašské, mleté
    vejce 1ks
    hladká mouka 1lžíce
Krém
    máslo 125g pokojové teploty
    smetana 100ml
    čokoláda 100g
    med 2lžíce
    čokoláda 1balíček poleva
Pokyny
Těsto
  1. Troubu předehřejeme na 150 °C, plech potáhneme papírem na pečení.
  2. V míse smícháme vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku.
  3. Promíchanou směsí naplníme cukrářský sáček a přímo na plechu tvarujeme rohlíčky.
  4. Pozvolna je pečeme do světle hnědé barvy – asi 20 minut. TIP: Rohlíčky by měly být upečené, ale stále pružné.
  5. Ještě zatepla je sundáme z plechu a necháme zcela vychladnout.
Krém
  1. Na krém si ve vodní lázni zahřejeme smetanu s medem.
  2. Jakmile bude směs horká, přidáme čokoládu, necháme ji rozpustit a vše pomalu mícháme.
  3. Sundáme z plamene a šlehačem šleháme až do vychladnutí.
  4. Do směsi zašleháme ještě máslo pokojové teploty – krém bude trochu řidší, proto jej necháme odstát zhruba 30 minut, než ztuhne.
  5. Část krému dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na rohlíčky, které pak dáme znovu chladit, aby se nám dobře pracovalo s polevou.
  6. Nakonec je smočíme v čokoládové polevě.
  7. Skladujeme v chladnu, vrstvy proložíme alobalem nebo pečicím papírem, aby se neslepily.

Mléčnou čokoládu použijte, pokud chcete mít krém lehčí – v tom případě můžete vynechat i med, protože mléčná čokoláda cukr obsahuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*