Lahodná sekaná jako od babičky

Lahodná sekaná jako od babičky

Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo bylinkami. S bramborovou kaší bude sekaná královnou nedělního oběda!
Raw majonéza a její příprava

Raw majonéza a její příprava

Majonéza vyrobená za studena z kešu ořechů je geniální pochoutka. Chutná báječně a můžete ji využít v receptech, při kterých běžně používáte majonézu nebo tatarku.
Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
Kohout alá bažant

Kohout a la bažant

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Vánoční houbová nádivka

Vánoční houbová nádivka

Nádivku pečete jen na velikonoce? Škoda, toto polo-zapomenuté jídlo si můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej v zimní variantě s houbami, česnekem a hřejivými bylinkami.
Kadeřávkový koláč

Kadeřávkový koláč

Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Kadeřávková polévka

Kadeřávková polévka

Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Zimní čočková polévka

Zimní čočková polévka

Čočka patří k velmi zdravým jídlům, a přesto se na našich talířích neobjevuje dostatečně často. Zkuste ji v kombinaci s rajčaty a máte výbornou polévku, která nahradí i hlavní jídlo.
Smetanově lahodné zapečené brambory

Smetanově lahodné zapečené brambory

Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
Zelná omáčka s klobáskou

Zelná omáčka s klobáskou

Hlávka zelí obsahuje vitaminy C, E, B, kyselinu listovou a pantothenovou a také cenné minerální látky – sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek… Pokud se zelí nechá zkvasit (zvláštní způsob konzervace pomocí mléčného kvašení), jeho léčivý potenciál se ještě znásobí. Funguje pak jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní zelí. Zkrátka – dokonalá kombinace zdraví a chuti!
Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.