Pěkně ostrá pochoutka – klobásky naložené v cibuli

Tuto chlapskou pochoutku oceníte nejen na pánské jízdě, ale zapráší se po ní i u vás doma. Jedná se o jednoduchou chuťovkou, kterou zvládne připravit opravdu každý.
Tuto chlapskou pochoutku oceníte nejen na pánské jízdě, ale zapráší se po ní i u vás doma. Jedná se o jednoduchou chuťovkou, kterou zvládne připravit opravdu každý.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 sklenice
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 400ml
    ocet 200ml
    pepř 10kuliček
    nové koření 8kuliček
    klobása 3ks
    chilli 1ks paprička
    cibule 1ks
    sůl 1lžička
    hořčice hrubozrnná nebo kremžská
Pokyny
  1. Do většího hrnce nalijeme ocet s vodou, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a sůl.
  2. Nálev necháme cca 5 minut probublávat, stáhneme plamen a pustíme se do přípravy klobásek.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na poloviční kolečka.
  4. Klobásky podélně rozkrojíme tak, aby se daly otevřít.
  5. Klobásky zevnitř potřeme hořčicí a vložíme do nich plátek cibule.
  6. Takto připravené je ukládáme střídavě spolu s cibulí a nakrájenou feferonkou do větší sklenice.
  7. Na závěr vše přelijeme ještě teplým nálevem a po vychladnutí necháme klobásky ještě dalších 5 dnů odležet.
  8. Při zalévání klobásek dbejte na to, aby sklenice a klobásky nebyly příliš studené, sklenice by mohla prasknout.
  9. Horký nálev z octa používáme nejen kvůli chuti, ale také proto, že nám cibule v nálevu nezčerná.
  10. Klobásky chutnají skvěle s čerstvým chlebem a sklenicí vychlazeného piva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*