Papriky naložené v oleji

Pokud se vám letošní léto nahromadilo velké množství paprik a přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat, zkuste je naložit do oleje. Je to další skvělý tip, jak si uchovat letní úrodu ze zahrádky na zimní období. K naložení jsme použili pečené papriky a doplnili je letními bylinkami, abyste mohli chuť léta cítit i v zimě. Takto naložené papriky jsou skvělou lehkou večeří, můžeme je skvěle použít jako přílohu k masu.
Pokud se vám letošní léto nahromadilo velké množství paprik a přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat, zkuste je naložit do oleje. Je to další skvělý tip, jak si uchovat letní úrodu ze zahrádky na zimní období. K naložení jsme použili pečené papriky a doplnili je letními bylinkami, abyste mohli chuť léta cítit i v zimě. Takto naložené papriky jsou skvělou lehkou večeří, můžeme je skvěle použít jako přílohu k masu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2x 500 ml sklenice
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    paprika 1kg nejlépe masité, červené
    olivový olej množství podle velikosti sklenic, do kterých si papriky naložíte
    tymián čerstvý
    rozmarýn čerstvý
Pokyny
  1. Plech si vyložíme pečicím papírem.
  2. Papriky očistíme a naskládáme na pečicí papír.
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C, dokud nejsou měkké. Pokud slupka zčerná, nevadí to.
  4. Jakmile jsou papriky upečené, vložíme je do sáčku a sáček uzavřeme. Papriky se v něm zapaří a půjdou snadno oloupat.
  5. Necháme v sáčku 15 minut a pak slupku odstraníme.
  6. Papriky necháme vychladnout.
  7. Na zálivku si smícháme olej s rozmarýnem a tymiánem – čerstvé bylinky můžeme v hmoždíři rozmixovat, nebo můžeme do každé skleničky umístit po jedné snítce rozmarýnu a tymiánu.
  8. Sklenice nemusíme konzervovat. Pokud používáme sklenice s gumovým uzávěrem, dobře uzávěr uložíme a zasponkujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*