Grilované plněné papriky

Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.
Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    paprika 4ks
    cuketa 1ks
    cibule 1ks
    lilek 1ks
    rajčata 200g cherry
    sýr 200g kozí
    bylinky sušené
Pokyny
  1. Na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, cuketu, lilek a rozpůlená cherry rajčátka. Po orestování nechte zeleninu vychladnout a poté k ní vmíchejte rozdrobený kozí sýr, sušené bylinky, sůl a pepř.
  2. Ostrým nožem vykrojte stopku každé papriky tak, aby okolo zůstala „poklička“. Vykrojte bílá žebra a naplňte papriky připravenou směsí.
  3. Odstřihněte asi metr kuchyňského provázku a pevně ho uprostřed omotejte okolo stopky v paprikové “pokličce” tak, abyste mohli zbytkem provázku ovázat celou papriku. Pokličku posaďte na naplněnou papriku a několikrát ji pevně převažte. Konce provázku zavažte na uzel.
  4. Na středním ohni nebo na grilovací pánvi grilujte papriky 15–20 minut za občasného otáčení, až jim začnou naskakovat hnědé puchýřky. Papriky podávejte teplé s pikantním chilli kešu dipem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*