Artyčoková pochoutka


Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Porce
2 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
Pokyny
  1. Vyloupaná srdíčka artyčoků rozkrájejte na čtvrtky.
  2. Uvařte je ve vodě (či páře), do níž jste přidali citronovou šťávu, a nechte je okapat a vychladnout.
  3. Mezitím si připravte těstíčko z rozšlehaného vejce, vína, mouky, soli a pepře.
  4. Jednotlivé kousky artyčoků namáčejte v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje.
  5. Usmažte dozlatova a nechte okapat na ubrousku.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*