Brambory pečené s cibulí a červenou řepou

Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 2ks
    cibule 1ks červená
    cibule 1ks žlutá
    česnek 2stroužky
    pepř černý
Pokyny
  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Mezitím rozkrájíme řepu na středně velké kousky a smícháme je s trochou olivového oleje.
  3. Řepu poklademe na plech vyloženým pečicím papírem a dáme na 10–15 minut péct.
  4. Nakrájené brambory a cibuli smícháme s česnekem nakrájeným na tenké na plátky, olejem a solí.
  5. Připravenou směs rozložíme na plech na červenou řepu. Pečeme dalších 40–50 minut, dokud brambory a červená řepa nezměknou.
  6. Podáváme s nasekanou pažitkou, která jídlo krásně barevně ozdobí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*