Voňavá pohanka

O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pohanka 500g
    žampiony 300g
    ořechy 60g kešu
    kmín 20g
    cibule 2ks
    ananas 2ks
    celer 2ks
    česnek 1stroužek
    sůl dle chuti
    koriandr 40g
    máta 20g
    cukr 10g
    víno 200ml bílé
Pokyny
  1. Ananas rozpůlíme, vykrojíme dužinu a pokrájíme ji na kostky.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, cibuli a celer, vmícháme koriandr, kmín a nakrájené žampióny.
  3. Přidáme kostky ananasu, vařenou pohanku a dobře promícháme. Přidáme bílé víno, cukr, sůl a kešu oříšky, promícháme a prohřejeme.
  4. Připravenou směsí naplníme vykrájený ananas, ozdobíme lístky máty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*