Lahodná sekaná jako od babičky


Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo bylinkami. S bramborovou kaší bude sekaná královnou nedělního oběda!
Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo bylinkami. S bramborovou kaší bude sekaná královnou nedělního oběda!
Porce
1 šiška sekané
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    mleté maso 1,2kg mix hovězí přední + vepřový bok
    strouhanka 150g
    cibule 3-4ks
    česnek 5stroužků
    vejce 2ks
    paprika mletá
Pokyny
  1. Maso si umeleme nebo necháme namlít nahrubo. Je potřeba zvolit vhodné druhy mas jinak bude sekaná suchá. Pokud bychom nechtěli použít vepřový bok, budeme muset přidat namletou slaninu.
  2. Do masa přidáme ostatní suroviny a pořádně prohněteme.
  3. Z připraveného základu děláme šišky o velikosti cca 10x 25 cm.
  4. Pečeme ve středně rozehřáté troubě, dokud se nám na mase neudělá kůrka.

Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*