Sekaná se šunkovou pěnou


I když by se mohlo na první pohled zdát, že je sekaná docela obyčejné a jednoduché jídlo, nemusí tomu tak úplně být. Variací, jak si sekanou upéct, je spousta. Nechte se inspirovat receptem, kdy jsme přidali šunkovou pěnu, díky které je sekaná pěkně šťavnatá a zelená cibulka jí dodá na barevnosti. Přidáním šunkové pěny tak vykouzlíme luxusní pokrm, po kterém se na talířích jen zapráší.
I když by se mohlo na první pohled zdát, že je sekaná docela obyčejné a jednoduché jídlo, nemusí tomu tak úplně být. Variací, jak si sekanou upéct, je spousta. Nechte se inspirovat receptem, kdy jsme přidali šunkovou pěnu, díky které je sekaná pěkně šťavnatá a zelená cibulka jí dodá na barevnosti. Přidáním šunkové pěny tak vykouzlíme luxusní pokrm, po kterém se na talířích jen zapráší.
Porce
1 kg masa
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    maso 1kg mleté krůtí
    uzeniny 300g šunka
    sýr 125g lučina
    smetana 100ml ke šlehání
    máslo 20g
    cibule 4ks jarní cibulka
    vejce 1ks
    pečivo 1ks starší rohlík
Pokyny
  1. Rohlík nakrájíme na menší kousky a přelijeme smetanou, osolíme a opepříme.
  2. Mleté krůtí maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou a vajíčkem – směs by se měla lepit.
  3. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme najemno šunku s lučinou a máslem.
  4. Šunkovou pěnu promícháme s masem, v případě potřeby zahustíme strouhankou, aby sekaná držela pohromadě.
  5. Ze směsi vytvarujeme 1 větší nebo 2 menší pecny.
  6. Přendáme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C.
  7. Sekanou pečeme cca 40 minut, během pečení ji přeléváme výpekem.
Podáváme s bramborovou nebo batátovou kaší.
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*