Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
Zapečené knedlíky

Zapečené knedlíky

Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

V zimě je tato hřejivá polévka nepostradatelným pomocníkem pro promrzlé lyžaře a výletníky. Můžete si ji dát místo hlavního jídla. Klobásu můžete vynechat a polévku můžete vylepšit třeba pažitkou nebo řeřichou.
Grilované jehněčí špízy

Grilované jehněčí špízy

Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Hruškové čatní se zázvorem

Hruškové čatní se zázvorem

Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry!
Slaný koláč se špenátem

Slaný koláč se špenátem

Francouzský koláč quiche (vyslovte kyš) je stejně univerzální jako pizza - a stejně tak dobrý. Do korpusu z těsta můžete přidat své oblíbené maso nebo zeleninu. Chutná horký i studený, zkuste si jej přibalit i na piknik.
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Tento základní recept na mléčně kvašené zelí si můžete upravit a přidat do zelí feferonky, zeleninu, koření... V ledničce vydrží vykvašené zelí měsíc.