Tajemství slavné vietnamské polévky Pho ga


Fenomén poslední doby – to je vietnamská polévka Pho. Pokud jste zatím neměli možnost ji ochutnat, nezoufejte. Podle tohoto receptu si polévku připravíte snadno i doma.
Fenomén poslední doby – to je vietnamská polévka Pho. Pokud jste zatím neměli možnost ji ochutnat, nezoufejte. Podle tohoto receptu si polévku připravíte snadno i doma.
Porce
2 porce
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
1 hodina
Suroviny
    nudle rýžové
    omáčka 1lžíce rybí
    vývar 1litr zeleninový
    zázvor 2plátky
    cibule 1ks
    skořice 2ks
    badyán 3hvězdičky
Pokyny
  1. Kuřecí čtvrtky omyjte, vložte do hrnce, přidejte půl lžičky soli, rybí omáčku a vše zalijte zeleninovým vývarem. Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte plamen na polovinu a sesbírejte na hladině polévky případnou pěnu.
  2. Na suchou pánev položte vedle sebe skořici, badyán, půlměsíčky cibule a plátky zázvoru. Jakmile se cibule zabarví do hnědožluté barvy, odstavte pánev z plotny a vše nasypte do hrnce s polévkou.
  3. Kuřecí čtvrtky vyjměte po 15-20 minutách z hrnce, nechte je vychladnout a poté je nakrájejte na větší kousky.
  4. Nudle ponořte do horké vody na 2 minuty a nechte je změknout. Poté nudle vytáhněte a pořádně prolijte studenou vodou, aby se nelepily.
  5. Vývar sceďte, nudle servírujte na dno misky, přidejte kuřecí maso, nasekané bylinky a vše zalijte horkým vývarem. Polévku případně dochuťte solí a podávejte s měsíčkem limetky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*