Husí kaldoun

Silná polévka z husích nebo kachních drobů, zahuštěná smetanou či mlékem a ochucená muškátovým oříškem. Protože je sytá, nahradí i hlavní jídlo a hodí se i jako životabudič po příliš bujarých oslavách.
Silná polévka z husích nebo kachních drobů, zahuštěná smetanou či mlékem a ochucená muškátovým oříškem. Protože je sytá, nahradí i hlavní jídlo a hodí se i jako životabudič po příliš bujarých oslavách.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Do většího hrnce vlijte litr studené vody. Přidejte očištěné droby a přiveďte vodu k varu. Jakmile se u hladiny začne objevovat pěna, sbírejte ji.
  2. Asi po půl hodině varu přidejte oškrábanou mrkev a celou oloupanou cibuli. Vařte asi hodinu. Pak polévku sceďte, mrkev nakrájejte na kolečka a droby na menší kousky.
  3. V jiném hrnci si připravte z másla a mouky světlou jíšku. Rozřeďte ji trochou vývaru a dobře rozmíchejte dohladka. Potom přilijte zbylý vývar, osolte a ochuťte muškátovým oříškem. Žloutek rozkvedlejte ve smetaně a vlijte ji také do polévky.
  4. Na závěr přidejte nakrájenou mrkev a kousky masa. Promíchejte, ozdobte čerstvou petrželkou a můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*