Lehký dezert, do kterého využijete přebytek malin a který je ideální jak na oslavu jako narozeninový dort, tak na víkend jako chutný zákusek k poobědové kávě a pro děti.
Suroviny: bylinky
Ideální letní osvěžení pro malé i velké, které je mnohem chutnější než kupované nanuky. Vyzkoušejte domácí ovocný sorbet, broskve můžete nahradit ovocem dle chuti.
Viva Italia! To si budete říkat, až vyzkoušíte tento lehký salát, který vás jedním soustem přenese na slunné pobřeží. A zvládne jej i začátečník!
Kdo by neznal plněné papriky! Tato varianta je proti té tradiční dietnější a rychlá na přípravu. Můžete je taky připravit jako vegetariánskou verzi české klasiky.
Lahodná chuť jehněčího masa vynikne v kombinaci s kořením a vínem. Díky pomalému dušení se chuť zkoncentruje v samotném masu i v omáčce.
Italské noky si můžete vychutnat v různých variantách. Zde je jedna, která nadchne milovníky sýra, hub a ořechů. Místo ořechového másla zkuste třeba jen olivový olej nebo si připravte máslo s bylinkami.
Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.
Osvěžte se sorbetem, který je ideální i pro vegany. Pokud si chcete opravdu dopřát, přidejte i víno.
Kombinace ovoce a masa je stále oblíbenější. Místo tradiční pizzy se šunkou a ananasem vyzkoušejte sofistikovanou kombinaci fíků se šunkou.
Ideální lehká příloha z brambor a cukety, která potěší v létě i kdykoli jindy během roku.