Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
    
| 
 | 
 
Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
     
 | 
          | 
 
Porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
20 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 | 
Pokyny    
- Růžičkovou kapustu omyjeme a odkrojíme konce.
 - Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
 - Česnek zbavíme slupky a necháme v celku.
 - V hrnci rozpustíme máslo a mírně na něm orestujeme kapustičky.
 - Přidáme nakrájené brambory, celé stroužky česneku.
 - Promícháme a chvíli restujeme.
 - Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nebudou kapustičky a brambory měkké.
 - Jakmile bude vše uvařené, přelijeme směs do mixeru, nebo rozmixujeme v hrnci tyčovým mixerem do konzistence hladkého krému.
 - Polévku servírujeme na talíře, můžeme ozdobit kapustičkami, dýňovými a sezamovými semínky a zakápneme smetanou na vaření.
 
