Vepřové ocásky se strapačkami a zelím

Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Vepřové ocásky
    vepřový ocásek 2ks vybírejte s křížovou kostí
    česnek 5stroužků
    cibule 2ks
Strapačky
    brambor 800g
    mouka 300g hladká
    sůl 10g
    vejce 1ks
Zelí
    zelí 800g sterilované
    cukr 3polévkové lžíce
    kmín 2lžičky
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Vepřové ocásky důkladně osolíme, opepříme a dáme do pekáče.
  2. Posypeme je kmínem a obložíme na plátky nakrájenou cibulí a česnekem.
  3. Vše podlijeme vodou a pečeme přibližně 2 hodiny na cca 170 °C.
  4. Občas maso zkontrolujeme a přelijeme výpekem, případně ještě trochu podlijeme vodou.
  5. Mezitím si připravíme zelí - na oleji necháme dozlatova opéct nakrájenou cibuli.
  6. Přidáme kmín a necháme chvíli rozvonět.
  7. Zelí necháme okapat v cedníku a přidáme k opečené cibuli.
  8. Dochutíme cukrem, solí, lehce podlijeme vodou a dusíme cca 15 minut.
  9. Na závěr přichystáme strapačky.
  10. Brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce a mouku.
  11. Vypracujeme těsto - nesmí být příliš tuhé, ale ani tekuté.
  12. V hrnci přivedeme k varu vodu a přes síto strapačky pasírujeme do hrnce.
  13. Vaříme je, dokud nevyplavou k hladině.
  14. Vyndáme je cedníkem a trochu pokapeme olejem, aby se neslepily.
  15. Upečené ocásky obereme od kosti a přendáme i s výpekem, cibulí a česnekem na pánev, přidáme hotové zelí a strapačky. Zamícháme a podáváme.

Pokud si koupíme zelí v plastovém obalu, patří vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Zbytky zeleniny můžeme vytřídit do bioodpadu, zato odřezky masa patří do směsného odpadu.
Pokud si nejsme při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”, nebo do online rádce správného třídění odpadu Kam patří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*