Toskánská polévka


Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Porce
4 - 6 porcí
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    vývar 1litr zeleninový
    česnek 4stroužky
    fazole 2plechovky bílé
    mrkev 2ks
    celer 2řapíky
    olej 2lžíce olivový
    rajčata 1plechovka loupaná
    cibule 1ks
    cuketa 1ks středně velká
    ocet 1lžíce vinný
    tymián 1/4lžičky
    rozmarýn 1/4lžičky
    paprika 1/4lžičky sladká, mletá
    petržel 1hrst kadeřavá
    sýr typu pecorino
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer a cuketu.
  3. Zeleninu smažíme asi 5 minut, pak přidáme na kousky nakrájený česnek a základ polévky zaprášíme paprikou, tymiánem a rozmarýnem.
  4. Na mírném plameni necháme vše smažit asi 30 minut.
  5. Následně vmícháme fazole a rajčata a zalijeme to zeleninovým vývarem.
  6. Polévku přivedeme do varu.
  7. Poté snížíme plamen a necháme zvolna vařit 15 minut.
  8. Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme polévku, nemixujeme ji ale do hladka, necháme hrubší kousky zeleniny a celé fazole.
  9. Polévku dochutíme solí, pepřem a vinným octem.
  10. Při servírování poklademe horkou polévku plátky sýra.
Tags: , ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*