Polévka Milaräpa


Zkuste si připravit polévku isnpirovanou Tibetem. Název polévky je odvozen od tibetského lámy, který se jmenoval Milaräpa. Meditoval v mnoha Himalájských jeskyních, v některých jen pár dní, v jiných déle. Jméno jedné jeskyně, ve které Milaräpa pobýval na začátku své praxe, se pojí s kopřivami, které tehdy stále jedl. Na mnoha thangách je Milaräpa vyobrazen lehce zelený, protože jedl dlouhou dobu jen kopřivy, které tam rostly.
Zkuste si připravit polévku isnpirovanou Tibetem. Název polévky je odvozen od tibetského lámy, který se jmenoval Milaräpa. Meditoval v mnoha Himalájských jeskyních, v některých jen pár dní, v jiných déle. Jméno jedné jeskyně, ve které Milaräpa pobýval na začátku své praxe, se pojí s kopřivami, které tehdy stále jedl. Na mnoha thangách je Milaräpa vyobrazen lehce zelený, protože jedl dlouhou dobu jen kopřivy, které tam rostly.
Porce
1 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    cibule 8g červená
    avokádo 10g
    medvědí česnek 2g nebo 1 str. česnek
    voda 200ml
    bylinky kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, jitrocel, mochna husí, bršlice atd.
Pokyny
  1. Vše rozmixujeme a do hotové polévky vložíme drobně nakrájené jarní byliny, které najdeme v přírodě i na zahrádce (máta, libeček, pažitka atd.).
  2. Nakonec můžeme přidat i nudličky z ředkviček.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*