Těstovinová rýže s řepou

Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    těstoviny 250gramů těstovinová rýže (nevařená)
    olivový olej 2lžíce
    cibule 1ks větší
    česnek 2stroužek
    sůl na dochucení
    pepř na dochucení
    parmezán na dozdobení
    petrželka na dozdobení
Pokyny
  1. V nižším širším hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme dokud nezesklovatí.
  2. Poté přidáme 2 lžíce balzamikové redukce a 2 – 3 minuty restujeme.
  3. Vařenou řepu nakrájíme nebo nastrouháme a přidáme k cibuli.
  4. Vsypeme nevařenou těstovinovou rýži, vlijeme vývar, osolíme a opepříme.
  5. Vaříme zhruba 15 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  6. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme parmezánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*