Těstovinová rýže s řepou

Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    těstoviny 250gramů těstovinová rýže (nevařená)
    olivový olej 2lžíce
    cibule 1ks větší
    česnek 2stroužek
    sůl na dochucení
    pepř na dochucení
    parmezán na dozdobení
    petrželka na dozdobení
Pokyny
  1. V nižším širším hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme dokud nezesklovatí.
  2. Poté přidáme 2 lžíce balzamikové redukce a 2 – 3 minuty restujeme.
  3. Vařenou řepu nakrájíme nebo nastrouháme a přidáme k cibuli.
  4. Vsypeme nevařenou těstovinovou rýži, vlijeme vývar, osolíme a opepříme.
  5. Vaříme zhruba 15 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  6. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme parmezánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*