Smetanové krupoto

Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kroupy 350g
    víno 150ml bílé
    vývar 700ml
    smetana 150ml 30%
    houby 200g
    máslo 50g
    cibule 1ks
    sýr 80g parmazán
Pokyny
  1. Kroupy propláchneme a namočíme přes noc do vody.  
  2. V hrnci rozpustíme polovinu z připraveného množství másla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme scezené kroupy, zalijeme je vínem a necháme chvíli prohřívat, aby se vypařil alkohol.
  4. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a vaříme cca 45 minut do změknutí krup.
  5. Ke konci vaření přimícháme smetanu a necháme celý pokrm dojít, až se smetana vsákne.
  6. Mezitím na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a následně přidáme nakrájené houby, které podusíme, dokud nepustí šťávu.
  7. Houby pak přesuneme do hrnce ke kroupám a zasypeme nastrouhaným parmazánem.
  8. Vše důkladně promícháme. 

na talíři ještě můžeme posypat čerstvými bylinkami dle naší chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*