Rybí krém s fenyklem a pernodem

Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    fenykl 4ks
    mořské ryby 150g mořský vlk, pražma a podobně
    tymián 1svazek
    bílé víno 100ml
    máslo 15g
    cibule 1ks najemno nasekaná
    bazalka 4lístky
    pernod 2lžíce
    rybí vývar 1litr
    smetana 200ml
Pokyny
  1. V kastrolu rozehřejeme máslo a ve chvíli, kdy začíná pěnit, přidáme cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme fenykl, nakrájený na slabé proužky, vše zarestujeme spolu s tymiánem a bobkovým listem.
  2. Do základu přidáme ryby a po opětovném zarestování podlijeme vínem.
  3. Když je víno zavařené, přilijeme rybí vývar a dobře provaříme. Vývar svaříme o jednu třetinu a přidáme smetanu.
  4. Vše provaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme do hustoty jemného krému.
  5. Polévku scedíme, přelijeme do hrnce odpovídající velikosti a opět přivedeme k pomalému varu.
  6. Na závěr ochutíme solí, pepřem a pernodem. Zdobíme snítkou fenyklu, případně kouskem ryby, kterou ovšem musíme dát na stranu a nepoužít ji do krému.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*