Makrela s hořčicí a slaninou na grilu

Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
  • Encyklopedie
Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 min
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    slanina 10plátků
    makrela 6ks menších a očištěných
    hořčice 6lžic medová
    petrželka 1lžíce
    sůl 1špetka
    chilli 1špetka pokud máte rádi ostřejší
Pokyny
  1. Očištěné a připravené makrely osolte, popřípadě posypte trochou chilli.
  2. V misce smíchejte s medovou hořčici s jednou lžíci čerstvé petrželky a s citronovou šťávou. Hotovou směsí naplňte vnitřek ryb a potřete je i na povrchu.
  3. Vezměte si připravené plátky slaniny a obalte s nimi ryby.
  4. Nakonec obalené ryby slaninou převažte provázkem a grilujte po obou stranách pět až sedm minut.
  5. Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*