Maďarská rybí polévka Halászlé


Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    kapr 600g
    zelenina 150g kořenová
    olej 2lžíce
    voda 1,25l
    cibule 1ks
    paprika 1lžička sladká, mletá
    pepř 4zrnka
    nové koření 4kuličky
    paprika 1špetka pálivá, mletá
Pokyny
  1. Kapra zbavíme šupin a vložíme do osolené vody a s kořením vaříme doměkka.
  2. Vývar přecedíme a maso obereme.
  3. Mezitím nakrájíme očištěnou cibuli na kolečka, kořenovou zeleninu na nudličky a osmahneme na oleji, přisypeme papriku, zamícháme, necháme krátce zpěnit a ihned zalijeme vývarem z kapra.
  4. Chvíli povaříme, vložíme maso a zdobíme pokrájenou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*