Pórkové kořínky s pyré

Co z pórku obvykle vyhazujeme? Kořínky? Od teď už možná nebudeme. Mistr svého řemesla nám právě teď ukáže, že i z kořínků se dá připravit vynikající pokrm. Jdeme na to.
Co z pórku obvykle vyhazujeme? Kořínky? Od teď už možná nebudeme. Mistr svého řemesla nám právě teď ukáže, že i z kořínků se dá připravit vynikající pokrm. Jdeme na to.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    med 20g
    pórek 10stonků
    česnek 3palice
    semínko 1lžička hořčičné
    olej slunečnicový
    sýr modrý
Pokyny
  1. Konce pórků společně s kořínky důkladně opereme.
  2. Potřeme máslem a pomalu opékáme dozlatova.
  3. Opečené pórky osolíme a opět potřeme máslem.
  4. Můžeme je také zapéct s modrým sýrem.
  5. Nyní spaříme v osolené vodě česnek, listy pórku a med.
  6. Směs rozmixujeme na pyré.
  7. Přidáme slunečnicový olej a pyré procedíme skrz jemné síto.
  8. Pyré použijeme k přelití konců pórku.


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*