Pesto z grilovaných paprik

Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
350 ml pesta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    paprika 4ks červená
    parmezán 70g
    olivový olej 5lžic
    česnek 2stroužky
    ořechy 2hrsti kešu
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka kajenský
Pokyny
  1. Papriky omyjte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a potřete olivovým olejem.
  2. V troubě zapněte horní gril a vložte do ní plech s paprikami. Grilujte papriky ze všech stran, nechte je pod grilem zčernat.
  3. Horké ugrilované papriky dejte do mísy a přikryjte potravinářskou folií. Nechte zapařit cca 10 minut.
  4. Poté papriky zbavte semínek a sloupněte slupku.
  5. Do mixéru si připravte česnek, oříšky, sůl, parmezán, kajenský pepř a nakonec přidejte vychladlou papriku a zbytek olivového oleje.
  6. Vše pořádně rozmixujte.
  7. Pesto dejte do skleničky. Vydrží vám v ní v ledničce cca 1 týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*