Bylinkové pesto


Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
Porce
50 g pesta
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    bazalka 2svazky
    petržel 1svazek
    parmazán 50g
    ořechy 100g piniové
    česnek 5stroužků
Pokyny
  1. Svazky bylinek opláchneme, osušíme a lístky otrháme ze stonků.
  2. Lístky dáme do hmoždíře a osolíme.
  3. Parmazán nadrobno nakrájíme a rozdrtíme s bylinkami a příšky, osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku.
  4. Do pesta přidáme olivový olej a znovu vše promícháme.
  5. Pesto přendáme do misky nebo sklenice a hotové uskladníme v lednici.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*