Bylinkové máslo


Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Porce
250 g másla
Doba přípravy
50 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    bylinky dle vašich možností
    máslo 250g
    pepř barevný
Pokyny
  1. Máslo nakrájíme na kostky a necháme povolit při pokojové teplotě.
  2. Mezi tím si nasekáme bylinky (nejlepší jsou bylinky s měkkými listy).
  3. Ochutíme solí a barevným pepřem.
  4. Nasekané a ochucené bylinky utřeme s máslem.
  5. Máslo klademe stěrkou na potravinářskou fólii.
  6. To vše stočíme v závitky.
  7. Máslo dáme vychladit do lednice nebo mrazáku.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*