Sardelkové máslo


Sardelky, neboli ančovičky, jsou nedílnou součástí středomořské kuchyně, u nás si stále hledají své místo. Chuťově jsou velmi výrazné, dokonce obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Jsou také velmi slané, pokud je tedy budete používat v receptech, určitě už po soli další soli nedoporučujeme sahat. Vybrali jsme ančovičky na přípravu másla, které můžete použít na dochucení masa, ryb nebo na přípravu jednohubek.
Sardelky, neboli ančovičky, jsou nedílnou součástí středomořské kuchyně, u nás si stále hledají své místo. Chuťově jsou velmi výrazné, dokonce obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Jsou také velmi slané, pokud je tedy budete používat v receptech, určitě už po soli další soli nedoporučujeme sahat. Vybrali jsme ančovičky na přípravu másla, které můžete použít na dochucení masa, ryb nebo na přípravu jednohubek.
Porce
300 g másla
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    máslo 200g
    ančovička 6filet sardelek
    pepř mletý
Pokyny
  1. Do misky připravíme osušené filetky z ančoviček a pomocí vidličky je rozmělníme na jemnou pastu.
  2. Poté přidáme hodně povolené máslo a čerstvě namletý pepř.
  3. Všechny ingredience vyšleháme dohromady, až vnikne jemná hmota.
  4. Z másla vytvoříme váleček, zabalíme jej do potravinářské folie a dáme minimálně na 2 hodiny do ledničky.
  5. V lednici vydrží takto připravené másla až 7 dní.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*