K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
    
| 
 | 
 
K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Maso omyjeme a nakrájíme na plátky a nakrojíme jeho okraje, aby se nám nekroutilo.
 - Plátky pořádně osolíme a opepříme.
 - Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran a necháme zatáhnout.
 - Polovinu okurek nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.
 - Následně přidáme 1 lžíci hořčice a podlijeme 200 ml vývarem.
 - Přiklopíme a dusíme doměkka cca 30 minut.
 - Poté přidáme zbytek hořčice, nakrájená vejce a zbytek okurek.
 - Podle chuti dosolíme a opepříme.
 - Jako přílohu použijeme rýži, nebo quinou.
 
