Květákové rizoto s parmazánem

Pro ty, kdo ještě neslyšeli o tomto květákovém rizotu, je nejvyšší čas to napravit! Tento lehký, bezmasý a přitom krémový pokrm si všechny získá svou jednoduchostí i chutí. Ať už jako rychlý oběd nebo zdravá večeře, tohle rizoto určitě nezklame! Připravte si květákové rizoto s parmazánem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Pro ty, kdo ještě neslyšeli o tomto květákovém rizotu, je nejvyšší čas to napravit! Tento lehký, bezmasý a přitom krémový pokrm si všechny získá svou jednoduchostí i chutí. Ať už jako rychlý oběd nebo zdravá večeře, tohle rizoto určitě nezklame! Připravte si květákové rizoto s parmazánem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vývar cca 1l kuřecí
    květák 800g
    smetana cca 150ml ke šlehání
    máslo 50g
    parmazán 50g
    šalotka 2ks
    česnek 2stroužky
    petrželka čerstvá
Pokyny
  1. Syrový květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a nastrouháme ho.
  2. V obchodech je také možné koupit již nadrobno nasekaný květák nebo tzv. květákovou rýži.
  3. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou šalotku.
  4. Necháme ji zesklovatět a přidáme květák, který orestujeme do lehce zlatavé barvy.
  5. Přilijeme vývar a květák vaříme, aby byl měkký - dáváme pozor, aby se nerozvařil.
  6. Rizoto nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  7. Následně ho zjemníme smetanou, krátce povaříme a přimícháme nastrouhaný parmazán.
  8. Před podáváním rizoto ozdobíme čerstvou petrželkou.

TIP od Jakvkuchyni.cz: rizoto můžeme podávat například s restovaným kuřecím masem, slaninou nebo čorizem.

Obaly od smetany, pokud jsou plastové, stačí důkladně vyprázdnit (například vytřít použitou papírovou kuchyňskou utěrkou či vypláchnout použitou vodou) a vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou, alobalová víčka není třeba odstraňovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*