Pro ty, kdo ještě neslyšeli o tomto květákovém rizotu, je nejvyšší čas to napravit! Tento lehký, bezmasý a přitom krémový pokrm si všechny získá svou jednoduchostí i chutí. Ať už jako rychlý oběd nebo zdravá večeře, tohle rizoto určitě nezklame! Připravte si květákové rizoto s parmazánem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Pro ty, kdo ještě neslyšeli o tomto květákovém rizotu, je nejvyšší čas to napravit! Tento lehký, bezmasý a přitom krémový pokrm si všechny získá svou jednoduchostí i chutí. Ať už jako rychlý oběd nebo zdravá večeře, tohle rizoto určitě nezklame! Připravte si květákové rizoto s parmazánem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Syrový květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a nastrouháme ho.
- V obchodech je také možné koupit již nadrobno nasekaný květák nebo tzv. květákovou rýži.
- V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou šalotku.
- Necháme ji zesklovatět a přidáme květák, který orestujeme do lehce zlatavé barvy.
- Přilijeme vývar a květák vaříme, aby byl měkký - dáváme pozor, aby se nerozvařil.
- Rizoto nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Následně ho zjemníme smetanou, krátce povaříme a přimícháme nastrouhaný parmazán.
- Před podáváním rizoto ozdobíme čerstvou petrželkou.
TIP od Jakvkuchyni.cz: rizoto můžeme podávat například s restovaným kuřecím masem, slaninou nebo čorizem.
Obaly od smetany, pokud jsou plastové, stačí důkladně vyprázdnit (například vytřít použitou papírovou kuchyňskou utěrkou či vypláchnout použitou vodou) a vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou, alobalová víčka není třeba odstraňovat.