Šafránové rizoto

Až ochutnáme toto šafránové rizoto, jiné už nám možná chutnat nebude. Jak na tuhle pochoutku?
Až ochutnáme toto šafránové rizoto, jiné už nám možná chutnat nebude. Jak na tuhle pochoutku?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    zeleninový vývar 1,5litrů
    máslo 50gramů
    šalotka 4ks
    šafrán 1špetka
    bílé víno 300ml
    rýže 500gramů kulatozrnná - Arborio nebo Carnaroli
    parmezán 250gramů
    bazalka na ozdobu
Pokyny
  1. Šalotku nakrájejme najemno.
  2. Nechme ji zesklovatět na velké pánvi na oleji.
  3. Mezitím si řádně vyperme rýži, dokud z ní nepoteče čistá voda. Následně přidejme rýži na pánev a orestujme.
  4. Přilijeme bílé víno a necháme ho vypařit. Ryži nemíchejme.
  5. Přidejme 1/3 vývaru a počkejme, dokud se nevypaří. Pak můžeme pánev přiklopit pokličkou.
  6. Přidávejme vývar, dokud nebude rýže “al dente”.
  7. V tomto okamžiku přidejme špetku šafránu, parmezán, máslo a důkladně promíchejme.
  8. Na závěr jídlo dochuťme solí, pepřem a ozdobme bazalkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*