Květákové placičky


Květák odjakživa patří do tradiční české kuchyně. Ať už smažený nebo jako součást vegetariánských pokrmů, pochutnají si na něm všechny generace. Zkuste jej netradičně připravit ve formě placiček třeba místo přílohy.
Květák odjakživa patří do tradiční české kuchyně. Ať už smažený nebo jako součást vegetariánských pokrmů, pochutnají si na něm všechny generace. Zkuste jej netradičně připravit ve formě placiček třeba místo přílohy.
Porce
4 osoby
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    květák 1ks
    brambor 4ks
    vejce 4ks
    tuk na smažení
Pokyny
  1. Květák si ideálně rozebereme na růžičky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky.
  2. Společně pak uvaříme do měkka.
  3. Po uvaření scedíme vodu a uvařenou zeleninu rozmačkáme společně se třemi žloutky.
  4. Mezi tím si v jiné míse ušleháme pevný bílkový sníh.
  5. Ten pak opatrně vmícháme do zeleninové směsi společně s moukou.
  6. Vzniklé těstíčko by mělo mít přibližnou hustotu jako bramborákové.
  7. Poté směs dochutíme muškátový květem, pepřem a solí.
  8. Mezitím si rozpálíme pánev případně i s tukem (opravdu stačí minimum), lžící na ní navrstvíme placičky hmoty a po obou stranách osmažíme.
  9. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky.
  10. Pokud smažíme na tuku, usmažené placičky poklademe na papírové ubrousky, aby z nich odsály přebytečný tuk.
  11. Podáváme s brambory nebo chlebem.  

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*