Netradiční příloha – cibulové placičky

Má chuť podobnou cibuli, ale není tak intenzivní. Je užitečná proti chřipce a nachlazení, stejně jako proti vysokému krevnímu tlaku, stresu a únavě. Dá se pěstovat po celý rok a má silné protizánětlivé účinky. O čem je řeč? Přece o jarní cibulce. Využijte její léčivou sílu a připravte si netradiční placičky. Uvnitř budou vláčné s jemně nasládlou chutí cibulky a na povrchu hezky křupavé.
Má chuť podobnou cibuli, ale není tak intenzivní. Je užitečná proti chřipce a nachlazení, stejně jako proti vysokému krevnímu tlaku, stresu a únavě. Dá se pěstovat po celý rok a má silné protizánětlivé účinky. O čem je řeč? Přece o jarní cibulce. Využijte její léčivou sílu a připravte si netradiční placičky. Uvnitř budou vláčné s jemně nasládlou chutí cibulky a na povrchu hezky křupavé.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 placičky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 1hrnek
    voda ½hrnku horká
    voda ¼hrnku studená
    olivový olej ¼hrnku
    olivový olej 1lžíce do těsta
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Do větší mísy vsypte hladkou a žitnou mouku
  2. K mouce vlijte půl hrnku horké vody a vše pořádně promíchejte.
  3. Potom přidejte ¼ hrnku studené vody, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky soli a rukama vypracujte těsto.
  4. Hotové jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici asi hodinu odpočinout.
  5. Mezitím si připravte olej z jarních cibulek.
  6. Do vyšší nádoby vsypte půl hrnku nasekané jarní cibulky, přidejte ¼ hrnku oleje, ½ lžičky soli, špetku pepře, špetku jedlé sody a vše rozmixujete tyčovým mixérem dohladka.
  7. Těsto vytáhněte z lednice a rozdělte ho na čtyři části.
  8. Každou část vyválejte na placku, potřete ji připraveným olejem a posypte ji nasekanou jarní cibulkou.
  9. Placku přehněte napůl a vzniklou polovinu znova přehněte.
  10. Válečkem nebo rukama placku opět vyválejte.
  11. Takto připravené placky smažte na lžíci olivového oleje z obou stran dozlatova.
  12. Upečené placky nechte vychladnout, nakrájejte je nožem nebo rádýlkem na čtverečky a podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*