Kuřecí stehna na kreolský způsob


Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
60 minut
Suroviny
Pokyny
Postup u přípravy masa
  1. Maso z obou stran řádně osolíme a opepříme.
  2. Poté ho pokapeme citrónovou šťávou a obalíme ve směsi z tymiánu, rozmarýnu a olivového oleje.
  3. Zbytek směsi z bylinek a olivového oleje vložíme do pekáče a na ni uložíme kuřecí maso tak, aby byla kůže navrchu.
  4. Pečeme na 180 °C přibližně 50 minut.
  5. Tento čas využijeme k přípravě omáčky. Nasekáme cibulku a stroužek česneku.
Příprava kreolské omáčky
  1. Do kastrolu nalijeme olej a česnek i cibulku krátce orestujeme.
  2. Přidáme k nim rajčatové pyré, oregano, tymián a rozmarýn.
  3. Podle chuti dochutíme kreolským kořením popřípadě i dalším, které máme rádi.
  4. Do směsi přidáme červenou a žlutou papriku nakrájenou na malé kousky a zakápneme pár kapkami citrónové šťávy.
  5. Vše vaříme tak dlouhou, dokud nám suroviny dostatečně nezměknou.
  6. Na závěr kuřecí stehna přelijeme kreolskou omáčkou a můžeme podávat.
Chraňme přírodu a až si půjdeme do obchodu nakoupit suroviny, přibalme si látkovou tašku nebo síťovkutašku. Životním prostředí ulevíme od hromady plastových tašek. Skvěle poslouží i proutěný košík, ten nám dodá také patřičný styl. Když si domů z nákupu přineseme igelitovou tašku, snažme se ji naplnit dalším plastovým odpadem z naší domácnosti a celý tento balík pak vyhoďme do žlutého kontejneru, příroda nám poděkuje. A další generace také.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*