Králičí stehna na dijonské hořčici


Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Způsobů na chutnou přípravu králíka je celá řada. Jemná chuť jeho masa se dokonale snoubí s dijonskou hořčicí. Vyzkoušejte tento recept, ke kterému jako přílohu doporučujeme bramborové knedlíky, nebo špenát.
Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Způsobů na chutnou přípravu králíka je celá řada. Jemná chuť jeho masa se dokonale snoubí s dijonskou hořčicí. Vyzkoušejte tento recept, ke kterému jako přílohu doporučujeme bramborové knedlíky, nebo špenát.
Porce
4 porce
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
70 minut
Suroviny
    špenát 400g listový
    smetana 100ml
    česnek 6stroužků
    králičí maso 4ks stehno
    hořčice 4lžíce dijonská
    olej 2lžíce
    cibule 1ks
    petržel 1lžička sušená
    tymián 1lžička
    rozmarýn 1lžička
Pokyny
  1. Králičí stehna omyjeme a jemně nasolíme.
  2. Hořčici smícháme s bylinkami a směsí potřeme králičí stehna.
  3. Pekáč vyložíme pečicím papírem.
  4. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče.
  5. Na ně rozprostřeme králičí stehna a přelijeme olejem.
  6. Vložíme do trouby předehřáté na 180°c a pečeme 60 - 70 minut, dokud nebude kůrka zlatá.
  7. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na proužky nakrájený česnek.
  8. Přidáme špenát, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme a vaříme, dokud špenát nezvadne.
  9. Upečená stehna podáváme se špenátem a přelijeme výpekem.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*